Πανδημία και αύξηση των τραυματισμών

Πανδημία και αύξηση των τραυματισμών

Ευχαριστούμε το news.gr για την δημοσίευση του άρθρου : Πανδημία και αύξηση των τραυματισμών

Λίγα λόγια για το άρθρο :

Ο ορθοπαιδικός Χρήστος Μαρκόπουλος μάς εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε

Τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας καλούμαστε να παραμείνουμε σπίτι και να περιορίσουμε τις δραστηριότητές μας, ώστε να προστατευτούμε από τον κορονοϊό. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε αύξηση των τραυματισμών κυρίως κατά τη διάρκεια ασκήσεων χωρίς την καθοδήγηση των γυμναστών-προπονητών.

Κατάγματα και διαστρέμματα

Το τρέξιμο και η ποδηλασία αποτελούν δυο είδη άθλησης στα οποία έχουν στραφεί μικροί και μεγάλοι. Τραυματισμοί στον αστράγαλο και τον αγκώνα, στη διάρκειά τους, παρουσιάζουν αύξηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως μας εξηγεί ο ορθοπαιδικός στο Μαρούσι Μαρκόπουλος Χρήστος κατάγματα, διαστρέμματα και κακώσεις παρατηρούνται σε καθημερινό επίπεδο. Βασική αιτία αποτελούν οι πτώσεις και τα στραβοπατήματα.

Αντίστοιχα έχουν αυξηθεί και οι τραυματισμοί (ρήξεις δικεφάλων, τρικεφάλων, πρόσθιων και οπίσθιων χιαστών κτλ) στο σπίτι στη διάρκεια εκγύμνασης. Όταν οι ασκήσεις εκτελούνται λανθασμένα, χωρίς την απαραίτητη προθέρμανση, δεν είναι απλά αναποτελεσματικές αλλά και επικίνδυνες, καθώς ακόμη και μικροί τραυματισμοί μπορεί να εξελιχθούν σε μεγαλύτερους αν δεν δοθεί η απαραίτητη προσοχή.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ