Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Σε ποιες περιπτώσεις χρήζει άμεσης αντιμετώπισης;

Ευχαριστούμε το newsbeast.gr για την δημοσίευση του άρθρου : Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Σε ποιες περιπτώσεις χρήζει άμεσης αντιμετώπισης;

Λίγα λόγια για το άρθρο :

Μήπως νιώθεις και εσύ μουδιάσματα, μυρμήγκιασμα και αδυναμία στο χέρι; Δυσκολεύεσαι να σηκώσεις αντικείμενα και κάθε κίνηση που κάνεις συνοδεύεται από έντονο πόνο; Μήπως πάσχεις από σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα;

Με τον όρο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα εννοούμε την πίεση ενός νεύρου και συγκεκριμένα του μέσου νεύρου κατά την διαδρομή του στην περιοχή του καρπού.

Πολλές κατηγορίες επαγγελματιών αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα, ανάμεσά τους και όσοι εργάζονται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, οι κομμωτές, οι μουσικοί, οι ζαχαροπλάστες και γενικότερα όσοι ασχολούνται με χειρωνακτικά επαγγέλματα. Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι μια επώδυνη κατάσταση που επιδεινώνεται με το πέρας του χρόνου. Όταν δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα και σωστά μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή στο χειρουργείο.

Τα άτομα που πάσχουν, νιώθουν μούδιασμα, πόνο και αδυναμία στον καρπό και στο χέρι. Ιδιαίτερα στον αντίχειρα και τον δείκτη, τον μέσο και τη μισή πλευρά του παράμεσου δακτύλου. Τα συμπτώματα αυτά επιδεινώνονται όταν ο καρπός βρίσκεται σε κάμψη. Μυρμήγκιασμα και αίσθημα καύσου μπορεί να εκδηλωθεί και στην περιοχή της παλάμης. Τη νύχτα τα συμπτώματα επιδεινώνονται και διαταρράσουν ακόμη και τον ύπνο.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ